Ciderhouse heeft een kort geding tegen Sanoma en Ilse Media verloren. Het softwarebedrijf had beide bedrijven gedagvaard omdat het samenwerkingsovereenkomst niet nagekomen werd.

Volgens de rechter is de vier miljoen schadevergoeding, die Ciderhouse eiste, ongegrond. De rechter stuurt aan op een langere procedure, aangezien de contracten te generiek zijn voor een kort geding. De contracten moeten worden uitgezocht in een bodemprocedure.

De advocaat die Ciderhouse vertegenwoordigt, Herman Knotter, laat weten dat de reisportals in kwestie nog steeds in testfase verkeren: "Sanoma en Ilse media hadden het concept compleet moeten ontsluiten. Een flink aantal grote reisaanbieders wordt nu niet op de sites meegenomen. Als consument moet je alle mogelijkheden krijgen, anders ga je verder shoppen. Het product is verre van compleet en hierdoor loopt Ciderhouse omzet mis."

Volgens Ciderhouse was er echter nog meer niet pluis, zo zou Sanoma verzuimen om affiliates-software te installeren. Om die reden kan er niet gekeken worden waar de gebruiker de reis precies boekt en wordt er nog minder omzet voor Ciderhouse behaald, zo zegt het softwarebedrijf althans.

De advocaat van Ciderhouse laat in ieder geval weten dat er een bodemprocedure gestart wordt tegen de beide media-groepen. Ook wordt er een versnelde hoger beroep-procedure in gang gezet, aldus Knotter.

De websites Ilse Reizen en Sanoma Travel, zijn in juli live gegaan, later dan gepland. Verder zou Ciderhouse dertig procent van de opbrengsten krijgen. Ilse Media is gaan samenwerken met grotere reisaanbieders om de website online te krijgen, onder de vijfentwintig bedrijven zit onder andere Arke, De Jong Intra, Vrij Uit, Summum, Sudtours, Peter Langhout, Neckermann, Kras, Djoser en Vaya.