T-Mobile gaat de eerste telecomoperator worden die de nieuwe telefoon gebaseerd op de Android-software aan zijn klanten gaat aanbieden. De verwachting is dat de telefoon gemaakt gaat worden door HTC, een grote fabrikant van mobiele telefoons.

Naar verwachting zal deze telefoon uiterlijk rond kerst dit jaar in Amerika te koop zijn en op z’n vroegst in oktober. De verwachting is dat de telefoon gelijkwaardige functies gaat krijgen net zoals die gebruik maken van de Windows Mobile-software van Microsoft.

Niet alleen heeft het apparaat waarschijnlijk een touch-screen, maar ook een uitschuifbaar toetsenbord. Een video daarvan verscheen onlangs op video-site YouTube. Het vertoonde exemplaar, genaamd de HTC Dream, zou de definitieve versie moeten zijn.

Het is nu in afwachting van de FCC die het apparaat moet certificeren of het wel voldoet aan diverse netwerk-standaarden. Google en HTC hopen dat de telefoon in september kan worden aangekondigd zodat geprofiteerd kan worden van de verkopen rondom de kerstdagen.