1 min

Panduit komt met RapidID Network Mapping System. Met de toepassing kunnen datacenterbeheerders makkelijker netwerkaansluitingen en patchkabels beheren en documenteren.

Het beheren van alle netwerkkabelaansluitingen en het documenteren ervan is voor de meeste datacenterbeheerders een lastige klus. Door de omvang van alle netwerkkabels binnen datacenters kan dit, nog steeds vaak handmatige, beheer foutgevoelig zijn en mogelijk leiden tot storingen of zelfs uitval.

Panduit vindt dat netwerkkabelbeheer sneller, makkelijker en vooral beter kan. Onlangs lanceerde de specialist zijn RapidID Network Mapping System waarmee beheerders veel sneller alle netwerkaansluitingen kunnen documenteren. Zodat er altijd een actueel overzicht is van hoe alle netwerkaansluitingen in een datacenter zijn geconfigureerd.

Labels en handscanners

De oplossing automatiseert het arbeidsintensieve en foutgevoelige proces voor het documenteren van patchkabels en verkleint ook het risico op storingen. Hiervoor gebruiken datacenterbeheerders voorgelabelde Panduit patchkabels en een RapidID-handscanner met bluetooth.

De medewerkers installeren eerst de voorgelabelde patchkabels en scannen vervolgens de labels met de handscanner. De data uit dit proces worden geüpload naar een platform waarin de locaties van de patchkabels wordt vastgelegd en geverifieerd.

Inzicht via mobiele app

Het platform is voor de beheerders toegankelijk via een mobiele app, zowel voor iOS als voor Android. Het betekent dat de beheerders mobiele devices, tablets of smartphones, kunnen gebruiken en dus makkelijker overal in het datacenter toegang hebben tot de informatie.