Topware Interactive heeft besloten een Londense vrouw voor de rechter te slepen wegens het uploaden van een computerspel, afkomstig van hun. Met deze actie zou de vrouw copyrightregels gebroken hebben. Er zijn tevens nog meer acties aangekondigd tegen uploaders.

De vrouw uit Londen moet een boete betalen van 16.000 pond, zesduizend pond als schadevergoeding en tienduizend pond aan Topware zelf. De vrouw had het spel Dream Pinball 3D geüploaded naar het internet.

Vandaag de dag wordt er voornamelijk gekeken naar de muziek- en filmindustrie, maar het probleem is ook terug te vinden in de game-industrie. Eerder dit jaar zijn er door de Londense rechtbank ook vier mensen veroordeeld voor het illegaal verspreiden van games.

"Het illegaal delen van bestanden is een serieus probleem. Het zorgt voor enkele miljoenen ponden aan omzetverlies," aldus David Gore, medewerker van Davenport Lyons, een bedrijf in Londen. "Wanneer de internetsnelheid blijft groeien kan dit probleem wel eens gigantisch worden"

"De schadevergoeding en overige kosten zijn een goed voorbeeld van effectief piraterij bestrijden. Het nemen van directe stappen is een vereiste", aldus Gore. Dit zal dus geen op zich staand verhaal worden, de kans is groot er de komende tijd meer mensen worden aangeklaagd.