2min

Aruba introduceert NetConductor. De oplossing maakt het mogelijk om Local Area Networks (LAN) uit te breiden met een configuratie naar keuze, zonder het netwerk ooit te onderbreken.

NetConductor creëert VXLANs (Virtual Extensible Local Area Networks). De virtuele LAN is grotendeels identiek aan het fysieke netwerk. Het verschil is dat de virtuele LAN naar wens kan worden uitgebreid en geconfigureerd, zonder verbindingen te verstoren. VXLAN is een veelgebruikt protocol. Het NetConductor-pakket bestaat uit VXLAN-technologie en meerdere securityfuncties (NAC), waaronder policy management en segmentatie.

De oplossing maakt het mogelijk om Local Area Networks (LAN) uit te breiden met een configuratie naar keuze. Configuraties kunnen behoorlijk uitgebreid zijn. NetConductor bevat de meeste bekende zero trust- en SASE-securitytools. NetConductor draait op Aruba Central, de netwerkbeheerarchitectuur van Aruba. EVPN, VXLAN en BGP (netwerkprotocollen) worden ondersteund.

NetConductor is voorlopig beschikbaar in early access. Aruba Central-gebruikers met een Advanced-licentie hebben vanaf vandaag toegang. De liveversie verschijnt in juli 2022.

GPS in Aruba Wi-Fi 6 access points

Naast NetConductor introduceert Aruba een update voor alle Wi-Fi 6 en Wi-Fi 6E 600-series access points. Elk model is vernieuwd met een GPS-ontvanger. De ontvanger maakt het mogelijk om de locaties van access points draadloos met een systeem te delen, bijvoorbeeld een beheerplatform. De locatie verschijnt in het platform. De functie is waardevol voor apparatuuronderhoud en de bouwplanning van nieuwe locaties.

Alle Aruba Wi-Fi 6 en Wi-Fi 6E 600-series access points worden vanaf vandaag met de GPS-ontvanger geleverd. De access points zijn apart verkrijgbaar of als onderdeel van HPE GreenLake for Aruba Network, een Network-as-a-Service-oplossing.