Samen met investeringsbank HSBC en kabelbedrijf Liberty Global gaat Google investeren in zestien nieuwe satellieten. Deze satellieten zullen worden gebruikt om onderontwikkelde landen internet aan te bieden.

Onder de naam O3b Networks is het de bedoeling om mensen in Afrika, Azië, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten toegang te geven tot het internet. Met de zestien satellieten is het mogelijk om drie miljard mensen van internet te voorzien. Omdat het gaat om onderontwikkelde landen zullen de kosten niet erg hoog zijn. O3b hoopt zelf de kosten met 95 procent terug te dringen.

De satellieten zullen worden afgenomen bij een Frans bedrijf genaamd Thales Alenia Space. Voor de aankoop is er 750 miljoen geïnvesteerd door Ob3. Volgens het bedrijf zal elke satelliet een downlink van 10 gigabit per seconde te kunnen realiseren. "O3b kan capaciteit bieden met glasvezelachtige snelheden aan telecomaanbieders en direct backhaul leveren aan UMTS- en Wimax-masten."

In de komende jaren zal HSBC op zoek gaan naar andere investeerders voor het project. De komende jaren hebben alle drie de bedrijven het recht om tussen de 150 en 180 miljoen te investeren in het project. Hiermee kunnen ze hun belangen beschermen.