min

Tags in dit artikel

, , ,

De toekomst van het VoIP-programma Skype is al een tijdje onduidelijk. Nu er een nieuwe algemeen directeur is aangenomen zullen de belangrijkste knopen worden doorgehakt, waaronder de toekomst voor Skype.

De nieuwe baas van Skype, Josh Silverman, wil nog dit jaar de knoop doorhakken of Skype een onderdeel blijft van eBay. De veilingsite twijfelt al langer over de verkoop van Skype omdat de winstverwachting hoger ligt dan daadwerkelijk het geval is.

Skype is vooral populair omdat het mogelijk is een video-gesprek te houden. Skype probeert daarom met dit onderdeel zo veel mogelijk mensen te trekken. "Dat is in communicatie de dominante modus. We investeren veel in productontwikkeling en willen met Skype overal aanwezig zijn: op de mobiele telefoon, maar ook op de televisie. Er zijn afgelopen 5 jaar goede producten ontwikkeld, maar er is niet genoeg aan marketing gedaan." aldus Silverman.

Met de mobiele versie van Skype wordt geprobeerd om nog meer gebruikers te trekken. Volgens de statistieken hebben al zo’n zeven miljoen mensen de mobiele software gedownload. "Dat is een teken dat er belangstelling is voor mobiel Skypen. Uit de eerste reacties horen we dat men niet alleen wil bellen, maar ook video wil en chat. Het belangrijkste waar we nu op focussen is mobiel. Skype komt naar de mobiele telefoon als de operators het toelaten. En wat de ontwikkeling van Skype voor de iPhone en Symbian betreft kan ik alleen maar zeggen: houd ons in de gaten." aldus Silverman.

Er is twee jaar geleden 2,6 miljard dollar betaald door eBay om Skype over te nemen. Volgens eBay doet Skype het de laatste tijd goed. Zo werd er in het tweede kwartaal dit jaar een omzet geboekt van 136 miljoen dollar.