min

Tags in dit artikel

, , ,

Al eerder was te lezen dat eBay graag Skype wil verkopen, nu geven ze ook toe dat ze toentertijd teveel voor Skype betaald hadden. In 2005 betaalde eBay namelijk 2,6 miljard dollar voor Skype. Ebay heeft daarvan al 1,2 miljard dollar kunnen afschrijven.

Niklas Zennstrom, oprichter van Skype, heeft op een conferentie in Hongarije toegegeven dat er een foute inschatting is gemaakt van het aantal gebruikers van Skype. Het aantal gebruikers groeide wel naar verwachting alleen lieten de inkomsten op zich wachten. Skype verdient zijn inkomsten namelijk uit advertenties en het bellen naar vaste nummers via Skype.

David Willis, analist van Gartner, denkt een oplossing te hebben gevonden. Skype zou creatieve manieren moeten bedenken om zo meer winst te maken. Gemiddeld levert een Skype-gebruiker 1,60 dollar op. "Internet telefonie moet anders gewaardeerd worden dan internet toegang. Gebruikers zien internet telefonie als een manier om gratis te bellen, niet om zaken te doen via eBay als koper en verkoper." aldus Willis.

Waarschijnlijk zal Skype deze week nog bekend maken dat het gaat samenwerken met met de Britse mobiele telefonie provider 3. Door deze samenwerking zouden abonnees gratis kunnen bellen via een 3G verbinding.