1 min

Tags in dit artikel

, ,

Consumentenelektronicafabrikant Best Buy heeft op maandag aangekondigd een overeenkomst met Napster te hebben gesloten om dat bedrijf voor 121 miljoen dollar over te nemen.

Best Buy heeft laten weten dat het bedrijf 2,65 dollar per aandeel zal betalen. Dat is twee keer de hoeveelheid van de prijs waarmee de aandelen van Napster op vrijdag gesloten zijn.

Ook onderdeel van de deal is dat ongeveer 67 miljoen dollar in cash en kortetermijn-investeringen in Napster wordt betaald. De nettoprijs komt daarmee op zo’n 54 miljoen dollar, aldus beide bedrijven.

Met de overname zal Best Buy beschikking krijgen over de 700.000 abonnees, de klantenservice via internet en de mobiele mogelijkheden van Napster.

De deal zal naar verwachting in het vierde kalenderkwartaal van dit jaar voltooid worden. Naar verwachting zal aan het hoofdkantoor en de 140 werknemers van Napster niets veranderd worden. Ook heeft Napster verteld dat de jaarlijkse bijeenkomst niet meer doorgaat.

Napster herzag zijn onlineverkoopdienst recentelijk nog in mei. Op dit moment biedt het bedrijf zo’n zes miljoen liedjes in het mp3-formaat zonder digital rights management aan.