2min

Tags in dit artikel

, ,

Napster heeft woensdag laten weten dat het inmiddels meer dan 500.000 gebruikers heeft, waarvan er ongeveer 50.000 niet betalende studentgebruikers zijn. De melding van Napster ontkracht de geruchten dat het slecht zou gaan de muziekdienst.

Eerder deze week citeerde weblog Digital Music News een bron binnen Napster die een niet echt rooskleurig beeld schetsten van het bedrijf. Volgens de bron zouden er een ontslagronde aankomen en probeerden een aantal mensen in het management het schip te ontvluchten.

Veel mensen werden in deze mening gesterkt, doordat Apple kon melden dat haar marktaandeel met iTunes nog altijd stijgende is. Het bedrijf claimt ongeveer 83 procent van de markt in handen te hebben, waardoor er nog maar weinig over zou blijven voor andere muziekdiensten zoals Napster.

Verwachting is dat deze geruchten zeker aan bod zullen gaan komen in de persconferentie op 8 februari aanstaande, waarin Napster haar derdekwartaalcijfers over 2005 bekend zal maken.
Ondanks de geruchten heeft Napster ten opzichte van vorig jaar wel een stijging van meer dan 100 procent kunnen zien in het aantal gebruikers en volgens Chris Gorog van Napster, draait het bedrijf op volle toeren.

"Het aantal beschikbare nummers groeit gestaag en ook op het gebied van development zit er nog veel aan te komen. Verder hebben we een budget van meer dan 100 miljard dollar en dus zijn we zeer enthousiast over de toekomst van Napster", aldus Gorog.
Ondanks alle tegenstrijdige berichten heeft Napster tot nog toe echter geen winsten weten te boeken. In het laatste kwartaal maakte Napster nog 13,6 miljoen dollar verlies, tegen 16,6 miljoen dollar verlies in hetzelfde kwartaal vorig jaar.