1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Goed nieuws voor alle jonge ICT’ers. Bedrijven zijn namelijk actief op zoek naar ICT’ers waardoor solliciteren door jonge ICT’ers tot het verleden behoord.

Er was twee dagen geleden al op Techzine te lezen dat er een groot tekort aan ICT’ers is. Dit kost bedrijven vaak handen vol geld en daarom gaan ze actief op zoek naar nieuwe jonge ICT’ers. Detacheerder Infirmo deed hier onderzoek naar en daaruit blijkt dat maar liefst zestig procent na de studie al meteen een baan aangeboden krijgt.

Uit hetzelfde onderzoek, gehouden onder 195 studenten uit het laatste jaar, blijkt ook dat in zo’n 75 procent van deze gevallen er ook ingegaan wordt op het aanbod. Dit percentage is gestegen ten opzichte van vorig jaar. Toen kreeg twintig procent van de studenten een baan aangeboden na de studie.

Niet alleen worden studenten gevraagd nadat ze de studie hebben afgerond. Ook tijdens de studie nemen al veel bedrijven contact op met studenten om ze op voorhand al een baan aan te bieden. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat zo’n 32 procent van de studenten tijdens de studie al een baan aangeboden kregen.