2min

Tags in dit artikel

, ,

Nadat gisteren bekend werd dat de NOS Teletekst-applicatie voor de iPhone al ruim 34 duizend downloads heeft opgeleverd, maakte nieuwssite NU.nl bekend dat het ook van plan is om een eigen applicatie voor het iPhone-platform te gaan lanceren.

Dit werd gisteren bekendgemaakt tijdens een speciale bijeenkomst van Mobile Monday in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam waar ook presentaties van NOS, KPN en Telegraaf gehouden werden. Meest opvallend was dan wel de presentatie van nieuwssite NU.nl waarin Erik Rovers de nieuwe NU.nl-applicatie presenteerde en aan het einde van de presentatie de aanwezigen op een uniek filmpje van de applicatie trakteerde.

De applicatie, die gemaakt is door het Groningse ontwerpbureau Peperzaken, gaat volgens Dirk-Jan Huizingh van het bureau meer bieden dan alleen headlines van nieuwtjes die je in elke willekeurige RSS-lezer kan lezen. "Het gaat een applicatie worden met een wow-effect", vertelde Huizingh tegen iPhoneclub. NU.nl wil graag samenwerken met kleine partijen, want die zijn "nog eager" en kunnen tegen lagere kosten leveren. "Wij zijn cheap bastards", aldus Huizingh.

Ilse Media, dat eigenaar is van NU.nl, geeft aan dat de applicatie voornamelijk gemaakt is omdat zij merkt dat zakelijke gebruikers die veel onderweg zijn een grote nieuwsbehoefte hebben. Tot nu toe waren zij vooral aangewezen op minder geoptimaliseerde mobiele versies. De applicatie zal gratis beschikbaar gesteld worden, maar wordt ondersteund met advertenties. "Wij geloven in het advertentiemodel, volume is belangrijk", aldus Rovers van Ilse Media.

De applicatie is vrijwel klaar. Na de presentatie van afgelopen maandag worden er nog een drietal zaken door ontwikkelt zodat de applicatie ergens volgende week bij de App Store ingediend zal worden. In de eerste versie zullen nog geen video’s bekeken kunnen worden, maar in toekomstige versies zal de ondersteuning hiervoor uiteindelijk wel worden toegevoegd.