De Nederlandse Omroep Stichting (kortweg NOS) is zeer content met de mobiele applicatie die men onlangs op drie juni heeft uitgebracht. De NOS lanceerde deze applicatie om ook de mobiele gebruiker tevreden te stellen met de diensten die de omroep levert.

Op dit moment is de applicatie die de NOS heeft uitgebracht zo’n 100.000 keer gedownload. Deze applicatie maakt het mogelijk om diensten van de NOS op de mobiele telefoon te bekijken. Een verbinding met het internet is hier echter wel bij vereist.

Vandaag werden de resultaten door een woordvoerder aan het publiek bekendgemaakt en hierbij werd ook meteen ingesprongen op de speciale Teletekst-applicatie die ook ontwikkeld is. Deze is volgens de woordvoerder van de NOS al 34.000 keer gedownload voor de iPhone en voor de BlackBerry staat de teller momenteel op 12.000 keer.

Door de mobiele applicatie van de NOS en de Teletekst-applicatie te combineren qua gebruik werd het duidelijk dat er alleen in deze maand al zeven miljoen pagina’s opgevraagd zouden zijn door de gebruikers van de applicaties die de NOS aanbiedt.

Synovate, een onderzoeksbureau, ging opzoek naar overige resultaten. Uit dit onderzoek van Synovate bleek dat ongeveer de helft van de mensen die in het bezit zijn van de NOS Mobiel-applicatie deze ook daadwerkelijk iedere dag gebruiken. 77 procent van de ondervraagden liet Synovate weten dat het bekijken van de laatste actuele headlines (nieuws van de NOS etc.) belangrijk voor hun is en dat de applicatie daarom voornamelijk zoveel gebruikt wordt.

Het hoofd Nieuwe Media NOS, Roeland Stekelenburg, gaf het volgende commentaar op de populariteit van de mobiele applicaties van de NOS: "De gebruikersaantallen, aangevuld met de resultaten van het representatieve onderzoek van Synovate, tonen aan dat het Nederlands publiek ons mobiele platform in toenemende mate weet te vinden en te waarderen. We zijn bijzonder trots dat we al na vier maanden kunnen concluderen dat de NOS een van de grootste mobiele platforms is in Nederland. We groeien als kool."