1 min

Tags in dit artikel

, ,

Volgens vakbondsman Gerard van Hees hoeven werknemers van HP en EDS in Nederland niet bang te zijn voor veel ontslagen. HP heeft namelijk aangekondigd dat de komende reorganisatie veel ontslagen met zich meebrengt.

De voornaamste reden dat er in Nederland bijna geen ontslagen zullen vallen is de samenwerking tussen HP en EDS. Die verloopt namelijk zo goed dat er geen reden voor ontslag zou zijn. "De activiteiten van HP en EDS zijn hier voornamelijk complementair en vullen elkaar dus goed aan. Er zal waarschijnlijk alleen gesneden worden in de overhead van de twee bedrijven, zoals in de hr-organisatie, administratie enzovoorts", aldus van Hees.

Indien er toch ontslagen moeten vallen in Nederland dan wordt verwacht dat de ingehuurde krachten bij EDS eraan moeten geloven. "EDS heeft veel inhuurkrachten, dus zullen er dan waarschijnlijk als eerste uit vliegen."

Twee weken geleden werd bekend gemaakt dat de reorganisatie van HP wereldwijd bijna 25.000 banen zou kosten. In Europa zouden zo’n 9300 werknemers hun baan verliezen.