1 min

Bij de serviceafdeling van HP staan veel banen op de tocht de komende jaren. Dit alles door herorganiseren van HP Enterprise Services, voorheen EDS. EDS werd enkele jaren geleden overgenomen door HP. HP wil zoveel mogelijk van haar datacenters volledig automatiseren, waardoor mensen overbodig worden.

HP investeerd 1 miljard dollar om alle commerciële datacenters onbemand te laten draaien, hiermee willen ze de productiviteit van de business vergroten. HP verwacht dat ze in bepaalde regio’s banen moeten schrappen en in andere regio’s banen zullen creëren. Totaal verwacht HP dat er 9000 banen verdwijnen maar er 6000 voor terugkomen in andere regio’s. Uiteindelijk zullen er dus 3000 gaan verdwijnen, wat netto z’n 500 a 700 miljoen dollar zal besparen.

Volgens Tom Ianotti, general manager van HP Enterprise Services, zijn de afgelopen 20 maanden besteed om EDS te integreren en de winstgevendheid te verbeteren. Nu dat achter de rug is, heeft HP belangrijke mogelijkheden in kaart gebracht voor groei en schaalvergroting in de IT-dienstverlening, aldus Ianotti.

De investering van 1 miljard dollar zal over een periode van meerdere jaren ten laste van HP’s bedrijfsresultaten komen. Aan de pluskant staat een verwachte brutobesparing van circa 1 miljard dollar en een nettobesparing na herinvestering van 500 tot 700 miljoen dollar. Dit alles zal positief moeten uitpakken voor de beurskoers van HP.