2min

Tags in dit artikel

, , ,

De vermeende hartaanval van Apple-topman Steve Jobs was niets meer dan een flauwe grap, zo berichten bronnen die bekend zijn met het onderzoek van de financiële toezichthouder SEC, verantwoordelijk voor de Amerikaanse beurs.

Hoewel het onderzoek van het SEC officieel nog niet afgerond is, zijn er al enkele details bekend. Zo zou het SEC de grappenmaker geïdentificeerd hebben als een 18-jarige Amerikaanse man. Eerder werd gemeld dat de grap zijn oorsprong gevonden zou hebben in het humor-populistische 4chan bekend van allerhande afbeeldingen en grappen op het internet.

Het nieuws werd bekend op de website iReport.com, een website van nieuwszender CNN, waar hobby-journalisten hun eigen nieuws kunnen plaatsen dat niet bewerkt of gefilterd wordt. Volgens de auteur van het stuk werd Jobs enkele uren nadat hij een ernstige hartaanval had de Eerste Hulp binnengebracht.

Het SEC stelde het onderzoek in nadat de berichten over de hartaanval van Jobs ervoor zorgden dat Apple ruim 5 miljard dollar verloor omdat het aandeel in de eerste uren na opening van de beurs rap in waarde daalde. Kort na het nieuws verklaarde een woordvoerder van Apple dat het bericht onjuist was, het kwaad was echter al geschiedt.

De gezondheid van de Apple-topman wordt nauwlettend in de gaten gehouden omdat analisten en beleggers van mening zijn dat Apple het succes aan Jobs te danken heeft en het bedrijf zonder Jobs stuurloos zou zijn. Het geringste gerucht over de gezondheid van Jobs heeft dan ook grote gevolgen voor Apple.