1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De Europese tak van Lycos dat bestuurd wordt vanuit Duitsland doet het nog altijd niet goed. Het derde kwartaal leed het bedrijf namelijk 4,6 miljoen euro verlies. Lycos staat al sinds mei te koop.

Het internetbedrijf dat officieel gevestigd is in Haarlem haalde in de eerste negen maanden een omzet van 46,9 miljoen euro tegenover 58,4 miljoen een jaar geleden. De omzet in het laatste kwartaal daalde met 21 procent.

Lycos wil zich de komende tijd richten op het winkelportaal Decido en hoopt zo het internetverkeer voor de volgende maanden te stabiliseren, zo laat het bedrijf weten in een korte toelichting op de kwartaalcijfers.

Sinds mei is Lycos al opzoek naar kopers die de Deense, Duitse, Franse, Nederlandse, Engelse, Italiaanse, Oostenrijkse, Spaanse en Zwitserse site over willen nemen. Echter is er nu nog altijd niemand gevonden.

Gesprekken met AOL, United Internet en Tomorrow Focus liepen namelijk op niets uit omdat die drie bedrijven de overnameprijs te hoog vonden. Die bedroeg namelijk 200 miljoen euro. Het is overigens wel gelukt om de Tsjechische en Zweedse zoeksite te verkopen.