1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Lycos Europe heeft recentelijk aangekondigd dat het ophoudt te bestaan. Een koper voor de Europese websites is niet gevonden, de Deense tak en verschillende shoppingssites van het bedrijf zijn wel van eigenaar gewisseld.

Dankzij de verkoop van deze onderdelen zal er 50 miljoen euro verdiend worden die waarschijnlijk zal worden verspreid onder de aandeelhouders van het bedrijf. Deze beslissing moet nog besproken worden. Tevens zet Lycos de Europese domeinnamen te koop.

Volgens een Duitse krant komen door het stoppen van de Europese tak van Lycos 500 tot 700 mensen op straat te staan. Lycos heeft geprobeerd dit te voorkomen door gesprekken te voeren met AOL, United Internet en Tomorrow Focus. Echter liepen deze op niets uit want de betrokken partijen vonden de overnameprijs te hoog, namelijk 200 miljoen euro. Tevens stond het portaal al sinds mei dit jaar in de etalage. Wel is het gelukt om het Zweedse zoekportaal Seznam.cz en een andere Zweedse website van Lycos verkopen.

Het internetportaal Lycos Europe was voordat Google op de markt kwam een waardige zoekmachine en heeft een uitgebreid Europees netwerk met sites in onder meer Nederland, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Italië, Oostenrijk en Zweden. De laatste tijd ging het echter slecht met de site. In het derde kwartaal leed het bedrijf namelijk een verlies van 4,6 miljoen euro.