2min

Tags in dit artikel

, , ,

Het kwakkelde internetbedrijf Yahoo moet alweer een verlies noteren. De omzet daalde afgelopen kwartaal met 19 procent ten opzichte van vorig jaar. Het nettoverlies kwam neer op 397 miljoen euro, wat een jaar geleden nog maar 20 miljoen euro was. Mogelijk is dit de laatste keer dat Yahoo met kwartaalresultaten komt, het bedrijf staat namelijk in de etalage en kan elk moment verkocht worden.

Het bedrijf draaide opnieuw fors verlies, ondanks dat het ervoor zorgde dat de omzet steeg. Yahoo zag zijn omzet groeien van 1,08 miljard euro vorig jaar naar 1,17 miljard euro dit jaar. De stijging komt vooral voort uit het verkopen van een lap grond aan het Chinese LeEco. Het verlies komt verder vooral voort uit het kwakkelende Tumblr.

Tumblr is een sociaal blog netwerk dat in 2013 voor meer dan een miljard euro werd overgenomen door Yahoo, maar daar bleef vervolgens weinig van over en de waarde ervan is flink ingestort. Het is niet de eerste keer dat Yahoo een internetonderneming heeft overgenomen met desastreuze gevolgen. Zo telde men in 1999 nog 3,5 miljard euro neer voor Geocities, dat vervolgens gesloten werd.

Ondanks het verlies dit jaar blijft Yahoo hoopvol. Vorig kwartaal liet het bedrijf nog weten 15 procent van zijn werknemers te gaan ontslaan. Die zet maakt onderdeel uit van een breder plan, waarbij Yahoo er vanuit gaat in 2017 weer te kunnen groeien. Dat zal vermoedelijk wel onder een andere eigenaar zijn want op dit moment wordt de internettak geveild en hoogste bieder mag het overnemen. Naar verluidt zijn twee grote Amerikaanse telecomproviders, AT&T en Verizon de meest voorname overgebleven kandidaten.

De aandelen die Yahoo heeft in Alibaba en Yahoo Japan worden niet verkocht. Deze aandelen zijn ruim 30 miljard dollar waard.