Lycos heeft laten weten haar hostingdivisie af te willen stoten, om die reden hadden Lycos Europe en STRATO een pact gesloten, dan konden Lycos-klanten over naar STRATO. Een aantal hostingproviders heeft echter besloten ook een migratie-service aan te bieden.

Initiatiefnemer Chris Vermeulen benadrukt dat de actie van de samenwerkende hostingproviders niet zomaar een slimme commerciële zet betreft: "Al eerder hebben we gezien dat klanten zich bij een faillissement flink in de steek gelaten voelen. Dit dreigt met de huidige gang van zaken bij Lycos opnieuw te gebeuren. We willen die mensen helpen. Niet alleen bij het op papier overstappen, maar ook met het daadwerkelijk overzetten van de website zelf. Dat is toch vaak het meest heikele punt."

Om de migratie soepel te laten verlopen hebben de gezamenlijke hostingproviders besloten er een website voor uit de grond te stampen. De website, movemysite.eu, moet ervoor zorgen dat Lycos-klanten simpel kunnen overstappen. De website doet tevens een advies over het geschikte hostingpakket.

De deelnemende hostingproviders zijn Alphamega Hosting, YourHosting, PC Extreme, Easyhosting, TransIP, Argeweb, Vevida, Flexwebhosting, Hosting Concepts en ASHosting. Door samen duidelijke afspraken te maken verwachten zij in de toekomst ook andere initiatieven ontwikkelen die de hostingmarkt nog transparanter zullen maken.

Vermeulen is niet verbaasd dat Lycos Europe haar klanten aanbeveelt om over te stappen naar Strato. "We hadden al vrij snel door dat een overname erg onwaarschijnlijk was. Het recente persbericht waarin Lycos haar klanten adviseert om naar Strato over te stappen bevestigt dat ze definitief geen overnamekandidaat hebben. Tienduizenden klanten moeten nu noodgedwongen hun website gaan verhuizen. Uiteraard hebben zij daarin een vrije keuze. Maar we kunnen ons goed voorstellen dat de klanten liever in Nederland hun sites onderbrengen, dan opnieuw in zee te gaan met een buitenlandse partij. MoveMySite.eu maakt het verschil door diversiteit en transparantie te bieden met een uitstekende service. En juist die service laat bij te grote hostingbedrijven nog wel eens te wensen over."