1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple heeft een voormalig IBM-bestuurder, Mark Papermaster, aangesteld om leiding te gaan geven aan het iPod en iPhone-ontwikkelteam. Een aanstelling die IBM tot in de rechtszaal wil tegengaan.

Papermaster moet Tony Fadell gaan opvolgen als vice-president van de afdeling ‘Devices Hardware Engineering’. Fadell blijft wel aan als adviseur van Steve Jobs. Papermaster was tot eind oktober vice-president bij IBM bij het Blade Development-team. Deze afdeling ontwikkelt krachtige computers voor zakelijke datacenters.

IBM heeft een aanklacht ingedient tegen deze inhuur, omdat Papermaster toegang had tot geheimen binnen IBM. Volgens ‘Big Blue’ heeft Papermaster een overeenkomst met IBM dat hij binnen een jaar niet voor een concurrent mag gaan werken.

"De aanstelling van Papermaster is een duidelijk overtreding binnen de overeenkomst met IBM", aldus een woordvoerder van IBM. "We zullen deze zaak dan ook voortzetten in de rechtszaal."

Een verklaring van Apple maakt geen melding van deze zaak. Volgens Apple neemt Tony Fadell en zijn vrouw Danielle Lambert, ook werkzaam binnen Apple, een stap terug om meer tijd aan hun gezin te kunnen besteden.