Twee medewerkers van Apple waaronder een manager die verantwoordelijk is voor de inkoop van onderdelen zijn aangeklaagd. Zowel 37 jarige supply manager, Paul Shin Devine als Andrew Ang uit Singapore zijn aangeklaagd. Er zijn in totaal 23 aanklachten wegens fraude, het ontvangen van smeergeld en het witwassen daarvan.

Gezien de 23 aanklachten lijkt het gedaan voor de twee heren en lijken ze al bijna schuldig bevonden. Voor Paul Shin Devine houdt het slechte nieuws echter niet op want ook Apple heeft een aparte civiele rechtzaak tegen hem aangespannen. Beide heren zouden meer dan 1 miljoen dollar hebben ontvangen door het verkopen van gevoelige informatie aan een 6 tal Aziatische fabrikanten. Met deze informatie konden de fabrikanten beter onderhandelen met Apple en veel gemakkelijker grote contracten binnen halen voor het leveren van producten of onderdelen.

Voorlopig lijkt het alleen te gaan om onderdelen bedoelt voor de iPhones en iPods. Er zijn geen bedrijfsnamen vrijgegeven maar wel de landen waarin de bedrijven actief zijn, dit zijn China, Zuid Korea, Taiwan en Singapore.

Hoe de heren tegen de lamp zijn gelopen is niet bekend gemaakt, wel dat Devine gebruik maakte van bankrekeningen buiten de Verenigde Staten, zowel in zijn naam als in die van zijn vrouw en dat hij ook geld heeft ontvangen tijdens bezoeken in Azië. Het onderzoek in deze zaak is gedaan door zowel de FBI als de belastingdienst van de Verenigde Staten, de IRS.

Apple heeft via persvoorlichter Steve Dowling laten weten: "Apple streeft naar de hoogste ethische normen in de manier waarop wij zaken doen. We tolereren dan ook geen enkele vorm van oneerlijk gedrag binnen of buiten het bedrijf."