1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Electronic Arts is in duplo aangeklaagd wegens het gebruik van SecuROM in sommige van zijn spellen, waaronder Spore, om piraterij tegen te gaan. Eerder werd het ook al aangeklaagd vanwege SecuROM.

Richard Eldridge uit Pennsylvania, Amerika claimt dat de Spore Creature Creator Free Trial Edition in het geheim SecuROM installeert. Dit is volgens hem misleidend en in strijd met de wet. Bovendien kan SecuROM niet verwijderd worden en blijft het dus permanent aanwezig op de pc van de gebruiker.

Ook Dianna Cortez uit Missouri heeft spelletjesfabrikant EA aangeklaagd wegens SecuROM dat aanwezig is in The Sims 2: Bon Voyage. Volgens haar veroorzaakt dit problemen met haar pc, is het alleen te verwijderen door de pc te formatteren en zijn het ook nog eens ‘oneerlijke handelspraktijken’ die bovendien ‘immoreel, onethisch, repressief en gewetenloos’ zijn.

De twee zaken zijn de tweede en derde van het totaalaantal rechtszaken dat nu loopt vanwege de DRM SecuROM. Een vrouw genaamd Melissa Thomas klaagde EA in september al aan vanwege het gebruik van de maatregelen in het spel Spore. Alle drie de eisers worden gesteund door hetzelfde advocatenkantoor.