1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Electronic Arts lijkt goede zaken te hebben gedaan met Spore, want de verkoopcijfers van het spel zijn voor Electronic Arts behoorlijk goed te noemen. De keerzijde van de medaille is echter dat het spel ook veel last ondervindt van piraterij.

Het lijkt erop dat Spore een record gaat vestigen in de wereld van de piraterij, want volgens TorrentFreak zou het spel op BitTorrent al zo’n 500.000 keer zijn binnengehaald. Deze cijfers zijn behaald in een periode van twee weken. Het spel gaat The Sims 2 met deze cijfers behoorlijk achterna, want dit spel zou sinds de lanceerdatum zo’n één miljoen keer gedownload zijn.

Het spel wordt, buiten de populariteit om, wellicht zoveel gedownload vanwege de kopieerbeveiliging die aanwezig is in het spel. Deze beveiliging zorgt er namelijk voor dat men het spel "maar" drie keer kan installeren of herinstalleren. Zoals te verwachten valt zijn veel mensen niet blij met deze beveiliging en dit moedigt ze aan om de illegale versie te downloaden waarvan de beveiliging verwijderd is.