min

Tags in dit artikel

, , ,

Electronic Arts heeft gebruikers op zijn forum verteld dat ze het risico lopen dat hun Spore-account gebanned wordt als ze de DRM-beveiliging van het spel bespreken. Toch krabbelt het bedrijf een beetje terug, zolang de discussies normaal verlopen.

Sinds de lancering van de Sim-achtige titel klagen klanten continu over het gebruik van de DRM-beveiliging die slechts een maximaal aantal installaties toestaat. Toch heeft Elecontric Arts al beloofd een ander licentie-model te introduceren in een komende patch.

"De beveiliging is zo vaak bediscussieerd dat het tot felle discussies leidt in forum-threads", aldus een moderator op het forum, "als je wilt praten over DRM-beveiligingen gebruik dan liever een andere fansite-forum. Als er veranderingen komen lees je dat op het officiële forum".

"Ga alstublieft niet door met het posten van deze threads of je loopt het risico dat je Spore-account gebanned zal worden wat in sommige gevallen kan betekenen dat je een nieuw Spore-exemplaar moet aanschaffen", aldus de betreffende moderator. Hij voegt er aan toe: "de DRM-beveiliging bediscussieren is prima, zolang het maar op een normale manier gebeurt".