2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Op dit moment doen er verschillende geruchten de rondte dat Wal-Mart een 4GB iPhone zal gaan verkopen voor een prijs van 99 dollar. Op dit moment verkoopt Wal-Mart de 8GB- en 16GB-versie respectievelijk voor 199 en 299 dollar.

De geruchten over de 99 dollar-iPhone worden op dit moment alleen maar sterker nu Apple publiekelijk heeft laten dat het zal moeten toetreden tot de 99 dollar-telefoonmarkt om daadwerkelijk succesvol te worden en de acceptatie van de telefoon nog beter te kunnen maken.

Verschillende bronnen vertellen dat het plan van Apple al lang van de baan is en dat het nog niet van plan is om toe te treden tot de 99 dollar-telefoonmarkt. Ook zijn er weer mensen die geloven dat de deal op dit moment rond is en dat Wal-Mart nog voor de kerst de nieuwe iPhone zal gaan leveren. Hiermee wil Apple de verkoopcijfers nog voor het eind van het jaar wat laten stijgen.

Zeker is het dus nog niet of Apple deze stap daadwerkelijk zal gaan nemen. Natuurlijk is het heel leuk als het gebeurt, ook andere mensen kunnen dan een goedkopere variant van deze telefoon krijgen. Blijft echter wel de vraag of het de tijd en moeite waard is die Apple in een dergelijk project zou gaan steken.
Een actie als deze zou zeker de acceptatie van het product vergroten, iets dat goed is voor Apple, maar dat daarnaast ook een effect kan hebben op de reputatie van het merk. Het merk heeft toch enigszins een reputatie dat het higher-end producten ontwikkelt, iets dat verloren kan gaan als Apple zich zou verlagen tot de goedkopere markten.