2min

Brian White, analist van Topeka Capital, zegt te weten hoe de goedkope iPhone zal gaan heten en wat het toestel in de winkel zal moeten kosten. Waarop White zich baseert is echter onduidelijk, maar met de nieuwe geruchten lijkt geruchtenmolen rondom de veelbesproken goedkope iPhone opnieuw harder te gaan draaien.

Het blijft een hardnekkig gerucht: Apple komt in de komende jaren met een goedkopere iPhone. Harde bewijzen zijn er niet, maar vaak geldt het gezegde waar rook is, is vuur, ook in de technologiewereld. Er is genoeg reden voor Apple om een goedkope iPhone uit te brengen, het Amerikaanse bedrijf wordt met succes stevig beconcurreerd door fabrikanten van goedkope Android-toestellen en een goedkope iPhone zou een uitkomst kunnen bieden.

White geeft aan dat de goedkope iPhone de naam mini of Air zal krijgen. Met een prijs rond de 300 dollar zou de iPhone een hele nieuwe markt kunnen aanboren voor Apple. In veel opkomende economieën zoals China, Brazilië, Rusland en India is de normale iPhone simpelweg te duur en Apple zou hier dus een hoop kunnen winnen met een goedkoper toestel. China Mobile, ’s werelds grootste telecomprovider, weigert om de huidige iPhones te verkopen vanwege de prijs. Een goedkopere iPhone zou Apple een nieuwe kans kunnen geven bij deze partij.

Voorlopig moeten we afwachten wat Apple in petto heeft. De goedkope iPhone zou op zijn vroegst zijn opwachting maken in de maand juni. Ook mensen uit de lage landen die zitten te wachten op een goedkope iPhone zullen dus nog een goede vier maanden hun geduld moeten bewaren.