1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

LG Display en Sharp zullen halverwege deze maand toegeven dat ze verboden prijsafspraken hebben gemaakt. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie deze week bekend gemaakt.

De Amerikaanse overheid had eerder dit jaar drie partijen aangeklaagd voor de verboden prijsafspraken, naast Sharp en LG zou ook Chunghwa Picture Tubes meegedaan hebben. Net als veel andere mededingingsautoriteiten is er bij het Amerikaanse ministerie van Justitie ook een regeling dat de boete verlaagd kan worden als een verdacht bedrijf meewerkt aan een onderzoek en een van de eersten is die zichzelf aangeeft.

De drie genoemde bedrijven deden dat en voor LG Display resulteerde dat in een boete van 400 miljoen dollar, terwijl Sharp 120 miljoen dollar betaalt. Een rechter in San Francisco zal de vonnissen op 15 december voor LG en 16 december voor Sharp uitspreken. Het is nog niet duidelijk welke boete Chunghwa Picture Tubes krijgt en wanneer het vonnis over dit bedrijf geveld wordt.

Het is overigens goed mogelijk dat de drie bedrijven en eventueel andere LCD-fabrikanten nog meer boetes moeten gaan betalen, ook Europese en Azatische mededingingsautoriteiten doen momenteel onderzoek naar de LCD-markt.