Een aantal fabrikanten van LCD-schermen heeft in China boetes opgelegd gekregen vanwege het maken van prijsafspraken. Onder de bedrijven bevinden zich onder andere de Zuid-Koreaanse bedrijven LG en Samsung.

Naast de twee grootmachten onder de producenten van schermpanelen moesten ook vier Taiwanese bedrijven het ontgelden. Vertegenwoordigers van het zestal zouden tussen 2001 en 2006 meermaals samen zijn gekomen om afspraken te maken over de prijzen voor LCD-schermen. Chinese fabrikanten zouden last hebben gehad van de prijzen, die uiteraard hoger waren dan nodig was. Chinese fabrikanten gebruikten LCD-panelen onder andere voor de productie van TV- en computerschermen.

Tezamen moeten de fabrikanten 144 miljoen Chinese yuan aan boetes betalen. Verder wordt er 36,8 miljoen yuan in beslag genomen en moet er nog eens 172 miljoen yuan aan de Chinese consument betaald worden. Dit komt tezamen neer op een bedrag van 43,44 miljoen euro. Dat er in China boetes worden uitgedeeld voor kartelvorming is een unicum, volgens experts is het de eerste keer dat dit gebeurt.

Eerder werden ook in de Verenigde Staten en Europa al boetes opgelegd, in Europa was ook het Nederlandse Philips slachtoffer. Deze boetes vielen echter met 3,8 miljard dollar een stuk hoger uit dan in China.