1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Konami heeft de komst van Metal Gear Solid Touch voor de iPhone en iPod touch bevestigd. Tevens zullen andere Konami-games naar dat Apple-platform komen.

Gisteren lanceerde Konami een mysterieuze website voor een nieuw Metal Gear Solid-deel. Al direct kwamen de geruchten dat de titel naar de Xbox 360 kwam of dat er al een deel vijf voor de deur stond, echter bleek dit allebei niet waar te zijn en komt Metal Gear Solid juist naar de iPhone en iPod touch.

De gameplay in Metal Gear Solid Touch wordt gedreven door het touchscreen en is een spin-off van deel vier van de franchise. "Met locaties en karakters uit Metal Gear Solid 4: Guns of Patriots zal Metal Gear Solid Touch eerst acht actievolle omgevingen aanbieden. Meer zal op een later tijdstip verschijnen. Replaywaarde wordt ook verhoogd door bonussen zoals achtergronden en afbeeldingen die vrijkomen door sleutelelementen in de game te voltooien," aldus Konami.

De game zal in Europa, Japan en Noord-Amerika gelanceerd worden in de lente van 2009.

Naast Metal Gear Solid Touch zullen ook DanceDanceRevolution S Lite, Silent Hill: The Escape en Furogga op de iPhone en iPod touch verschijnen. Deze drie games zullen in het begin van 2009 gelanceerd worden.