2min

Tags in dit artikel

, ,

De meeste diehard gitaristen zullen wellicht hun neus ophalen voor de kunststof Guitar Hero-controllers, maar als het aan Logitech ligt komt daar binnenkort verandering in. Het bedrijf komt namelijk eind dit jaar met een Guitar Hero-controller die verdacht veel wegheeft van een echte gitaar.

De Premiere Edition van de Wireless Guitar Controller for Guitar Hero, zoals het ding volledig heet, heeft een houten nek, toetsen van palissanderhout, metalen frets en metalen stemschroefen. De stemschroeven heb je echter weinig aan, want er zitten natuurlijk geen snaren op de controller. De body van de gitaar is donkerrood (Crimson) gekleurd en voorzien van een witte slagplaat. Voor de sier zitten er nog een humbucker (dubbelspoels gitaarelement) en een metalen brug op de controller. De tremolo (of whammy bar) is natuurlijk wel functioneel en ook in metaal uitgevoerd.

Ook de controllerknoppen op de nek zijn aangepakt, deze zijn voorzien van een rubberen omhulling, die Logitech ook gebruikt in haar toetsenborden. Hierdoor is het aanslaggeluid van de knoppen minimaal. Ook zit er in de nek een aanrakingsgevoelige slider die je in de game kunt gebruiken om meer punten te halen, maar ook kunt inzetten in de nieuwe Music Studio van Guitar Hero World Tour, om zo nog meer geluiden uit de gitaar te halen.

"Er is geen beter gevoel dan te weten dat jij degene bent met het beste instrument als je met je vrienden Guitar Hero gaat spelen. De Wireless Guitar Controller geeft je het aanzien dat je verdient. Logitech komt haar belofte na om met producten van hoge kwaliteit te komen. Met deze nieuwe controller geven we Guitar Hero-fans de kans om hun innerlijke rockster op een authentieke manier naar buiten te brengen."

De controller komt in december op de Amerikaanse markt en gaat dan 249,99 dollar kosten. Het model is alleen geschikt voor de PS2 en/of PS3. Het is niet bekend of de gitaar ook op de Europese markt gaat verschijnen.