1 min

Tags in dit artikel

, ,

Yahoo heeft bekend gemaakt wie de opvolger wordt van Jerry Yang, de voormalige CEO van het bedrijf. De positie zal vanaf bekleed worden door een vrouw, namelijk Carol Bartz.

Jerry Yang maakte in november vorig jaar bekend te stoppen als CEO van Yahoo. Er waren twee opvolgsters beschikbaar, namelijk Carol Bartz en Susan Decker. Decker was al actief als president van de internetafdeling van het bedrijf. Dit geldt niet voor Bartz. Bartz was voorheen werkzaam als CEO van softwareleverancier Autodesk. In 2006 stopte ze na veertien jaar als CEO van dit bedrijf. Na 2006 is ze deel uit gaan maken van de raad van commissarissen van Autodesk.

Het is nog onbekend wat voor effect Bartz op het bedrijf zal hebben. Naast de concurrentiestrijd met Google speelt ook de kredietcrisis een grote rol. Hoe Bartz hiermee om zal gaan is nog niet bekend. Mede door Yang is de overname door Microsoft niet doorgegaan. Steve Ballmer, topman bij Microsoft, heeft aangegeven nog steeds iets te zien in een samenwerking tussen de twee bedrijven.