Voormalig CEO van Yahoo, Carol Bartz, verlaat ondanks eerdere uitlatingen alsnog de raad van bestuur na haar ontslag als CEO van het bedrijf. Eerder liet Bartz weten dat zij ondanks alles lid zou blijven van deze raad.

Bartz werd afgelopen dinsdag ontslagen als CEO van het bedrijf. Dit gebeurde na aanhoudende tegenvallende resultaten in afgelopen kwartalen. Bartz werd middels een telefoontje van de voorzitter van de raad van bestuur, Roy Bostock, op de hoogte gesteld van dit nieuws. De onpersoonlijke manier van het ontslag viel bij Bartz niet in goede aarde. De voormalig CEO liet zich na dit nieuws namelijk bijzonder negatief uit in een interview met Fortune.

In dit interview wat afgelopen donderdag werd gepubliceerd valt te lezen dat Carol Bartz zich "genaaid" voelt door een "stelletje sukkels." Echter viel in dit zelfde interview ook te lezen dat Bartz wel lid zou willen blijven van de raad van bestuur. Ondanks deze uitspraak heeft Bartz zich nu alsnog teruggetrokken uit de raad van bestuur. Mogelijk is de aanhoudende druk tot vertrek van andere leden hier een oorzaak van. Een andere reden zou het mislopen van de 10 miljoen dollar aan vertrekpremie kunnen zijn.