2min

Tags in dit artikel

, , ,

Carol Batz, de directeur van Yahoo, is gisteren telefonisch ontslagen door de voorzitter van het bestuur van Yahoo. Haar functie wordt nu tijdelijk waargenomen door Tim Morse, de financiële baas bij Yahoo, totdat het bestuur een geschikte vervanger voor Batz heeft gevonden.

Kara Swisher van AllThingsD kwam gisteren met de primeur. Yahoo bevestigde later die dag het ontslag van Batz door het uitbrengen van een persverklaring. Het bestuur gaat in de verklaring niet erg diep in op de motieven om Batz te ontslaan. Het bestuur schrijft wel erkentelijk te zijn voor alle diensten die Batz heeft verricht in de verslechterde economische situatie.

Nadat het bestuur Batz telefonisch had medegedeeld dat ze per direct ontslagen was en vervangen zou worden, verstuurde ze met haar iPad een berichtje naar al haar collega’s. "Tot mijn grote spijt moet ik jullie vertellen dat ik zojuist telefonisch ben ontslagen door de voorzitter van het bestuur. Het was me een waar genoegen om met jullie allen te werken en wens jullie het allerbeste."

Batz nam in 2009 het stokje over van medeoprichter Jerry Yang. Sindsdien ligt ze al onder vuur door de tegenvallende prestaties van Yahoo. Het bestuur zou zo ontevreden over haar zijn dat ze begin deze zomer al op zoek gingen naar een geschikte vervanger. Op zich vreemd, omdat Roy Bostock, de voorzitter van het bestuur, in juni nog zei dat het bestuur nog alle vertrouwen had in Batz en haar team. Een anonieme bron binnen het bedrijf zou haar een "tamme eend" hebben genoemd.

Opvallend is dat de waarde van de koers binnen enkele uren na de bekendmaking met 6 procent steeg. Aandeelhouders zijn kennelijk dus opgelucht over Batz vertrek en hebben volop vertrouwen dat Morse het bedrijf er weer bovenop helpt.

Wat Batz nu gaat doen is nog niet duidelijk. Wellicht dat ze weer bij een internetbedrijf aan de slag gaat. Voor dat Batz als CEO bij Yahoo aan de slag ging, was ze bestuurslid bij het softwarebedrijf Autodesk.