1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft heeft officieel aangekondigd dat het 5000 banen gaat schrappen.

De ontslagen zullen vallen bij de afdelingen onderzoek en ontwikkeling, marketing, verkoop, financiën, personeelszaken, IT en juridische zaken. Vandaag zullen de eerste 1400 banen verloren gaan, de rest ontvangt zijn ontslag de komende achttien maanden.

Eerder waren er al geruchten dat Microsoft mensen op straat zou gaan zetten, echter ging het toen om 15.000 personen en dat aantal blijkt nu maar 5000 te zijn. Microsoft heeft meer dan 94.000 werknemers op het moment.

Reden voor het ontslag is kostenbesparing. Het bedrijf is van plan om 1,5 miljard dollar in onkosten te besparen. Vandaag maakte Microsoft namelijk ook zijn resultaten van het tweede kwartaal bekend. In totaal haalde het in dit kwartaal netto 4,17 miljard dollar binnen, een daling van elf procent, en had het een omzet van 16,63 miljard dollar.

Dat is slechts een omzetgroei van twee procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar. De omzet van Windows daalde dit kwartaal overigens met acht procent vanwege de zwakker wordende pc-markt. Aan de server- en toolskant steeg de omzet juist weer wel met vijftien procent.