min

Tags in dit artikel

, ,

Volgens Techflash gaan er geruchten dat Microsoft wederom van plan is banen te schrappen. Om hoeveel banen het precies gaat en bij welke divisies de ontslagen zullen vallen is onbekend, waarschijnlijk zou het om minder dan 1000 banen gaan.

Vorige jaar kondigde de softwaregigant een massaontslag aan door tegenvallende kwartaalcijfers. Hierdoor schrapte Microsoft zo’n 5000 banen in meerdere ontslagrondes bij verschillende divisies.

Het lijkt erop dat Microsoft met deze nieuwe ontslagronde zijn uitgaven onder controle wil houden, dus wil bezuinigen. Daarentegen blijft Microsoft wel extern personeel inhuren in andere delen van de wereld.

De ontslagen worden al heel snel verwacht omdat Microsoft binnenkort met een nieuw fiscaal jaar start waarin de aanpassingen in productteams in lijn worden gebracht met de nieuwe strategieën. Op 22 juli maakt Microsoft de jaarcijfers en kwartaalcijfers bekend.

Omdat het om een relatief kleine ontslagronde gaat, is het de vraag of Microsoft een officiële openbare aankondiging zal doen. Wel of geen officiële aankondiging, feit blijft dat de ontslagen werknemers de aard van de situatie wel naar buiten zullen brengen.