2min

Intel wil meer maatwerk leveren. Jeremy Rader, general manager van de enterprisedivisie, laat weten dat de organisatie focust op custom chips voor de workloads van klanten.

Meerdere hardware- en softwareleveranciers ontwikkelen custom microchips om de prestaties van specifieke workloads te verbeteren. De M- en A-serie processoren van Apple zijn voorbeelden. In de cloud vind je AWS, een organisatie met custom CPU’s, smartNIC’s en AI accelerators om kosten te drukken. Ook Intel lanceert steeds meer initiatieven op de markt voor custom microchips.

Niet elke hardware- of softwareleverancier heeft de expertise, budgetten en middelen om custom microchips te ontwikkelen en gebruiken. Veel software- en hardwareleveranciers draaien workloads op hardware zonder optimaliseringen.

Het doel van Intel is niet alleen om snellere en betere chips te verkopen, maar om processoren te ontwikkelen die zijn geoptimaliseerd voor de workloads van klanten. Dat deelde Jeremy Rader, GM Enterprise Strategy & Solutions Group bij Intel DPG, in een recente verklaring.

Intels kracht van ingenieurs

Rader zegt dat Intel beschikt over geavanceerde technologie en meer dan 20.000 software engineers om softwareleveranciers te helpen bij het optimaliseren van microchips voor klanten. “Er zijn zoveel softwarebedrijven die de markt betreden”, deelde Rader. “Ze zijn allemaal op zoek naar begeleiding in het ontwerpen en optimaliseren van CPU’s en FPGA’s.”

Volgens Rader worden de platformen van softwareleveranciers onvoldoende geoptimaliseerd om te kunnen profiteren van de microchipmarkt. Rader gelooft dat Intel, als een van de grote chipmakers ter wereld, een gunstige positie heeft om bedrijven te helpen.

“We hebben gewerkt met softwareleveranciers die geen gebruik maakten van zeer eenvoudige onderdelen van onze CPU-architectuur”, zei hij. “Het soort bedrijven waarmee we werken — de grote softwareleveranciers, maar ook de startups en disruptors — kunnen geweldige software-expertise hebben. Dat betekent echter niet dat de hardware-expertise aanwezig is.”

Tip: Intel introduceert TRC-chiptechnologie tegen hardware-aanvallen