1 min

Tags in dit artikel

, ,

Telecomprovider Vodafone lijkt niks te merken van de wereldwijde economische crisis. Het bedrijf zag namelijk de omzet fors stijgen en verwacht dat dit in de toekomst doorgezet wordt.

In het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2008-2009 zag het bedrijf de omzet wereldwijd met maar liefst 14 procent stijgen naar zo’n 11,5 miljard euro. In Nederland steeg de omzet in het laatste kwartaal met zo’n 13 procent naar 482,5 miljoen euro. Dit blijkt uit cijfers die Vodafone gisteren bekend heeft gemaakt.

Vooral de verkoopt van de duurdere telefoons heeft voor de stijging gezorgd. Ook is de schommeling van de koers van verschillende valuta voor het bedrijf positief uitgevallen. In de toekomst verwacht het bedrijf de stijging door te kunnen zetten. Vodafone is namelijk bezig met het uitvoeren van een programma om zo kosten te besparen. Dit zou volgend jaar zo’n één miljard pond op moeten leveren.

Hierdoor lijkt het bedrijf totaal geen last te hebben van de economische crisis. “Ik ben erg blij met deze sterke resultaten. Maar, in tijden van economische crisis zullen klanten meer waar voor hun geld verwachten." aldus Schulte-Bockum, CEO van Vodafone Nederland.