Vodafone heeft de omzet in Nederland met 3,5 procent zien dalen in het afgelopen kwartaal. Het marktaandeel van de telecomprovider steeg volgens Vodafone met een half procentpunt naar 5,3 miljoen aansluitingen, in vergelijking met een jaar eerder.

Wereldwijd gezien moet Vodafone eveneens inleveren wat betreft de omzet, maar met 2 procent ligt dat percentage wel lager dan in Nederland. In Spanje en Italië zakte de omzet het meeste met respectievelijk 11 en 14 procent.

De lagere omzet in Nederland komt volgens Vodafone voor het grootste gedeelte doordat er minder opbrengst afkomstig was uit roamingtarieven, ook belden mensen minder buiten de bundel. Dit is het gevolg van de slechte economische omstandigheden, waardoor mensen meer op hun uitgaven letten en dus ook op hun belgedrag.

Vodafone kondigde in januari aan dat het een aantal medewerkers zal ontslaan om de operationele kosten te drukken. Er is nu besloten dan het om 77 gedwongen ontslagen zal gaan. Het zal hierbij gaan om 69 mensen binnen Vodafone zelf en nog eens 8 mensen van Vodafone Retail.