1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Singularity University is het nieuwe opleidingsinstituut van Google en NASA waar futurologen vanaf juni zullen worden opgeleid.

Het nieuwe instituut biedt cursussen aan over uiteenlopende onderwerpen als genetica, biotechnologie, kunstmatige intelligentie, rechten en nanotechnologie. In eerste instantie zullen slechts dertig studenten per cursus worden toegelaten, later moet dat aantal worden verhoogd naar honderd.

Een cursus van negen weken kost 25.000 dollar en moet worden gevolgd op het terrein van de NASA, namelijk in het Ames Research Center dat middenin Silicon Valley ligt. Op dit terrein wordt tevens het nieuwe Google-complex gebouwd, waar Google overigens 3,7 miljoen dollar per jaar aan NASA betaalt om de grond te huren.

Singularity University is onder andere opgericht door de bekende auteur en futuroloog Ray Kurzweil, Peter Diamandus van XPRIZE en Pete Worden, NASA Ames-directeur. Andere sponsors bevinden zich bij Google.

Dit is overigens niet de eerste keer dat Google en NASA samenwerken. Eerder werkten ze beide aan een maan- en marsvariant van Google Earth, en nu steken ze beide geld in een nieuwe universiteit.