1 min

Tags in dit artikel

, , ,

President Barack Obama van de Verenigde Staten heeft twee belangrijke figuren uit de Amerikaanse IT-wereld toegevoegd aan zijn Economic Recovery Advisory Board.

Obama heeft het Economic Recovery Advisory Board (ERAB) naar eigen zeggen opgezet om zich ook door niet-politici te laten adviseren bij zijn plannen om de Amerikaanse economie te stimuleren. Het is de bedoeling dat Obama en het ERAB regelmatig met elkaar om tafel zitten om ideeën uit te wisselen en te zorgen dat de geluiden uit de samenleving ook gehoord worden.

Het ERAB bestaat uit vijftien belangrijke mensen die werkzaam zijn in verschillende sectoren, waaronder dus de IT-sector. Voor die sector heeft Obama twee mannen gevraagd die een behoorlijke reputatie hebben opgebouwd in Silicon Valley. Eerste persoon is Charles Phillips, die sinds 2003 president is bij Oracle en voorheen werkzaam was bij bankbedrijf Morgan Stanley. De tweede persoon is John Doerr, een durfkapitalist en lid van de raad van bestuur bij Google, Amazon en Symantec. Doerr investeerde in bedrijven als Compaq, Sun, Netscape en Amazon. Daarnaast is hij een voorvechter van CO2-emissiehandel en groene techniek.