1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Accenture heeft de overname van Sentia in Nederland, België en Bulgarije afgerond. Hiermee krijgt de IT-integrator meer capaciteit om zijn Accenture Cloud First-portfolio uit te breiden.

Met de overname, waarvan geen verdere details bekend zijn, krijgt Accenture specialisme in handen op het gebied hybride en mutlicloudstrategieën, cloudtransformatie en migratie. Dit moet de mogelijkheden van Accenture Cloud First uitbreiden. Met dit portfolio kan de integrator end-to-end infrastructuurdiensten aanbieden voor public-, private en anderszins soevereine cloudomgevingen.

Diensten Sentia

Sentia biedt diensten op het gebied van cloudbeheer en -optimalisatie, waaronder beheerde clouddiensten, cloudbeveiligingsdiensten en migratie van cloudinfrastructuur. Daarnaast biedt het bedrijf ook digital experience monitoring services

Uitbreiding in Europa

Daarnaast maakt de overname van de Sentia-activiteiten het ook mogelijk dat Accenture zijn capaciteit in Europa kan uitbreiden. Vooral op het gebied van hybrid en soevereine cloud. Op dit gebied heeft Sentia veel expertise, aldus de integrator.  Verder kan het Sentia-team van 300 medewerkers veel expertise leveren rond regionale wet- en regelgeving voor dataprivacy.

De Deense vestiging van Sentia wordt overigens niet overgenomen. Deze gaat onder dezelfde merknaam zelfstandig verder en krijgt Waterland Private Equity als hoofdaandeelhouder.

Tip: Accenture neemt Sentia over