1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Uit cijfers van de website kadopagina.nl blijkt dat mensen zich niet inhouden om een Valentijnscadeau aan te schaffen. Dit ondanks de economische crisis waar de wereld zich nu in verkeerd.

Vergeleken met vorig jaar is het aantal verkopen met maar liefs 35 procent gestegen. Ook het gemiddelde aankoopbedrag is gestegen met twintig procent. De stijging kan onder andere te maken hebben met het feit dat Valentijnsdag dit jaar op een zaterdag valt. "Nu het op een vrije zaterdag valt, verwacht iedere verliefde partner bij het ontbijt natuurlijk een lieve of romantische attentie." zegt Jim Advocaat van kadopagina.nl.

Uit de cijfers is ook gebleken dat vooral vrouwen flink aan het shoppen zijn voor een Valentijnscadeau. 72 procent van de kopers is namelijk een vrouw, vorig jaar was dit nog maar 58 procent. "Warme cadeaus zoals romantische weekendjes weg, dineetjes voor twee of een avondje naar de sauna, zijn absolute favorieten dit jaar. Misschien denken mensen wel ‘nu of nooit’ of komt het, zoals je meer ziet als het wat minder gaat, doordat mensen beschutting bij elkaar zoeken." aldus Advocaat.