Google heeft een rechtszaak, die een echtpaar uit Pittsburgh heeft aangespannen, gewonnen. Volgens het echtpaar werd hun privacy geschonden door Googles software Street View.

Met Street View probeert Google om de wereld op straatniveau vast te leggen. Hiervoor rijdt het bedrijf met speciale auto’s door dorpen en steden en maakt het foto’s van alle gebouwen en straten. Zo werden er ook enkele foto’s gemaakt van het huis van het echtpaar, die waren het daar echter niet mee eens.

Volgens het echtpaar schendt Google met deze foto’s de privacy. Tevens zouden de foto’s de waarde van het huis beïnvloeden. Het echtpaar beweert dat de auto van Google zelfs op het erf is geweest. Er werd een schadevergoeding van 25 duizend dollar geëist en daarnaast zouden de foto’s verwijderd moeten worden.

De rechter heeft echter alle aanklachten naar de prullenbak verwezen. Door alle commotie heeft het echtpaar er alleen maar voor gezorgd dat de foto’s meer aandacht hebben gekregen. Aangezien de aanklacht openbaar is gemaakt is zelfs het adres van het echtpaar bekend gemaakt.