Garmin heeft besloten om 141 medewerkers van het bedrijf op straat te zetten. Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in navigatiesystemen, zegt te kampen onder de huidige economische crisis die gaande is.

Het zijn niet de eerste ontslagen die Garmin bekend heeft gemaakt, het bedrijf heeft eerder al enkele engineers op straat gezet door hun tijdelijk contract niet te verlengen. Het bedrijf zegt dat haar bestedingsruimte steeds lager wordt door de afnemende vraag naar navigatiesystemen.

In totaal heeft Garmin ongeveer 9500 medewerkers, wereldwijd gezien. Het navigatiebedrijf is hiermee vrij groot, wat ook te merken is aan de omzet. Deze bedroeg in 2008 namelijk 3,5 miljard dollar, maar Garmin verwacht dit jaar slechter te gaan verkopen. Het bedrijf wil rekening houden met alle opties en daarom worden de 141 werknemers op straat gezet. Garmin zegt dat het bedrijf nu teveel werknemers heeft voor de teruglopende vraag, zeker omdat het bedrijf in 2008 explosief groeide en hiervoor extra mensen aannam. De ontslagen vallen in de Amerikaanse vestiging in Kansas City.