1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Bill Gates staat weer op de eerste plek als het gaat om de lijst met rijkste mannen ter wereld. Dit blijkt uit de lijst die zakenblad Forbes jaarlijks publiceert.

Vorig jaar werd Gates van de eerste plaats gestoten door de Amerikaanse investeerder Warren Buffet. Dit jaar heeft Gates Buffet van de eerste plaats gestoten met een vermogen van maar liefst veertig miljard dollar. Buffet staat op de tweede plaats en moet het doen met drie miljard dollar minder, namelijk 37 miljard dollar.

In totaal zijn er dit jaar 33 procent minder miljardairs, namelijk ‘maar’ 793. Het vermogen van deze miljardairs is ook nog eens gedaald met gemiddeld 25 procent. Uit de cijfers blijkt ook dat de meeste miljardairs in New York wonen. Vorig jaar was dat nog Moskou maar het aantal Russische miljardairs is fors gedaald. Dit jaar staan er slechts 32 Russen in de lijst, vorig jaar waren dat er nog 87.

Als het gaat om Nederlanders is Charlene de Carvalho-Heineken de rijkste persoon in Nederland. Haar vermogen wordt geschat op 4,6 miljard en staat daarmee op de 108e plek. John de Mol staat op plek 334 met een vermogen van 2 miljard dollar en Frits Goldschmeding staat met 1,8 miljard dollar op de 397e plek.