Jarenlang stond Bill Gates boven aan het lijstje van miljardairs en mocht hij de titel rijkste man ter wereld dragen. Dit jaar gaat de titel echter wederom naar de Mexicaanse Carlos Slim, wat vooral te danken is aan de vrijgevigheid van Gates.

Gates gaf namelijk bijna een derde van zijn vermogen weg aan zijn eigen Bill and Melinda Gates Foundation. Deze foundation maakt zich hard voor wereldwijde gezondheid en stimuleert ontwikkeling en opleidingen in Amerika. Tot nu toe gaf Bill Gates ruim 28 miljard dollar aan deze stichting. Momenteel word het vermogen van Gates geschat op 49 miljard dollar.

Dit jaar zal de Mexicaan Carlos Slim net als in 2010 op de hoogste plek eindigen met een vermogen van ruim 60 miljard. Vorig jaar verbrak Slim de jarenlange eretitel van Gates met 500 miljoen dollar aan vermogen meer. Gates droeg deze eretitel al sinds 1995. Op de derde plek eindigt dit jaar de Amerikaanse zakenman Buffet. Deze Amerikaan heeft een vermogen van 47 miljard dollar en doneerde in 2006 acht miljard aan Gates stichting.