Microsoft’s oprichter Bill Gates is volgens tijdschrift Forbes weer ’s werelds rijkste persoon. Gates moest die titel de afgelopen jaren afstaan aan telecomgigant Carlos Slim, maar deze Mexicaan zag zijn fortuin enigszins krimpen terwijl Gates juist aanzienlijk rijker werd.

Volgens Forbes beschikt Bill Gates momenteel over een fortuin van 76 miljard dollar. Dat is aanzienlijk meer dan de 67 miljard waarover Gates een jaar terug zou beschikken. De Microsoft-oprichter is in 15 van de 20 edities van de lijst van Forbes op de eerste positie geëindigd.

Carlos Slim, de afgelopen vier jaar de rijkste man, zag zijn fortuin een tikkeltje krimpen, van 73 naar 72 miljard dollar. Daarmee moet de Mexicaan het ditmaal doen met de tweede positie op de lijst. Facebook’s oprichter en CEO Mark Zuckerberg zag zijn fortuin in absolute aantallen het meest groeien; van 15,2 naar 28,5 miljard dollar.

Volgens Forbes zijn er wereldwijd 1.645 miljardairs, daarvan zijn er 172 vrouwen. Op de lijst staan drie Belgen en zeven Nederlanders. Je vindt de volledige lijst terug op de website van Forbes.