1 min

Tags in dit artikel

, ,

Alle Vodafone-werknemers, die werkzaam zijn in het Verenigd Koninkrijk, krijgen geen salarisverhogingen. Verkooppersoneel moet langer rijden in dezelfde auto en ook de bonussen zijn geschrapt. Dit allemaal met het oog op de kredietcrisis.

Dit wist een Britse krant afgelopen zondag te melden. De krant maakt zijn bron ook bekend, naar eigen zeggen hebben ze namelijk een e-mail van Guy Laurence, de bestuursvoorzitter van Vodafone Engeland, onderschept. Hij noemde de beslissing hard, maar wel verantwoord om te nemen. De bewuste e-mail is naar al het personeel gegaan.

Op zich is het wel gek dat Vodafone deze beslissing neemt. Ze staan namelijk op het punt om twaalf miljoen pond winst te boeken op het laatste fiscale jaar, dat deze maand eindigt. Toch wil Vodafone een miljard pond gaan besparen op de overhead- en bedrijfskosten.

De loonbevriezing is niet de eerste maatregel die Vodafone Engeland neemt om de kredietcrisis te overleven, ze hebben namelijk vorige maand vijfhonderd werknemers ontslagen, omdat ze deze niet meer konden betalen. De bestuursvoorzitter stelt in de bewuste e-mail dat deze maatregel noodzakelijk is, anders gaan er nog meer banen verloren.

In Nederland lopen de zaken anders. Hier verdwijnen vooralsnog vijftig tot zestig banen, wat ook vorige maand bekend werd gemaakt. De Nederlandse Vodafone wil op die manier inspelen op de aflopende vraag die ontstaat vanuit het bedrijfsleven, een belangrijke klant van Vodafone Nederland.