Media Markt en Saturn beginnen eind dit jaar met een webwinkel. Indien de pilot slaagt, volgen meer Europese landen.

In eerste instantie worden de webwinkels van de Metro-dochters alleen in Nederland en Oostenrijk geopend. Overigens is het niet de eerste keer dat Media-Saturn een webwinkel opent. Eerder begon het al met MediaOnline.de in Duitsland.

Dit initiatief leidde echter tot conflicten met Media-Saturn-winkels waar bedrijfsleiders mede-eigenaar van zijn. De prijzen van de webwinkel verschilden namelijk met hun eigen prijzen, met als gevolg concurrentie tussen de winkels wat ertoe leidde dat de webshop stop werd gezet.

Hoe dit probleem nu is aangepakt, wilde Metro-topman Eckhard Cordes op de persconferentie van de jaarcijfers niet bekendmaken. "Als we online niets doen, dan doen anderen het wel", zo verklaart Cordes de stap richting het web.

Dit terwijl Roland Weise van Media Saturn enkele jaren geleden nog liet weten dat hij het internet overschat vond. "De waarde van de online handel wordt schromelijk overschat. In deze cijfers is bijvoorbeeld ook de klassieke omzet van de postorderbedrijven opgenomen. Het enige verschil is dat deze omzet nu niet meer vanuit een catalogus wordt geboekt", zo vertelde Weise toen.

Op dit moment heeft Media Markt alleen nog enkele promotionele websites. Na de zomer moet daar echter een webwinkel bijkomen. Hoelang de pilot gaat duren en wanneer een beslissing wordt gemaakt, is nog niet bekend.